Fin julestemning på kirkegården i ettermiddag :-)

Vist 140 ganger. Følges av 6 personer.

Kommentarer

Lofotkatedralen i all sin prakt, det ble praktfullt, Vidar…..:-)

takker:-). ja en av de fineste stundene eg har hatt på kirkegården. og med de etterlatte til venstre i bildet som sto og sang ved grava, ja da var det fullkomment :-) Men kaldt var det….

En utrolig stemning! Gratulerer med nok et mesterlig fotografi! God jul!

Ja, bildet fikk en ekstra dimensjon for meg, da jeg ser noen av “mine”, så da ble det ikke bare med tanken, jeg fikk også et visuellt syn av stedene.:-)

Jeg har ikke mine familierøtter i Vågan, men vokste opp der – fra jeg var fem til jeg var nitten/tyve. Det er de årene man får tilhørighet og identitet. Jeg regner fortsatt Svolvær-Kabelvåg som tvillinghjembyen min. I 2010 fotgikk jeg for første gang HELE Vågan kirkegård, en stor kirkegård med et par tusen (?) graver. Dette ER min kommune. Jeg kunne plassere halvparten av de gravlagte ut fra navn, posisjon eller plass i historien. Det var alle -sen-navnene som ble litt anonyme. Hvis man har lest sin lokalhistorie i Vågan, så ligger de her – på rekke og rad: Ellingsen’e, Ekroll’ene, Schøning’ene, Lorch’ene, Wolff’ene, Normann’ene, Drejer, Bordewich’ene. (Berg’ene har sitt eget gravsted i Svolvær). Lokalhistorien SER ned på deg her… Skummel, men også god følelse av tilhørighet.

Har bodd i Oslo i 30 år, noe nedenfor Grefsen Gravlund. Aldri vært der. Betviler jeg kjenner en sjel der…

Jeg vil heller ha et sen navn (hehe) da slipper jeg så lett å bli funnet. Men det er ikke noe problem jeg skal askestrøs i mitt paradis med nøyaktig lengde-og breddegrad…..:)
Men fra spøk til revolver………jeg var innom her i dag og det var like fint og det var såååå mange graver med lykter på, det var en koselig tråkkan der inne hos de bortreiste.

Flått bilde Vidar! ;))

Det var ikke sånn ment E., kjenner mange bra folk med -sen-navn. Det er bare at mange av de jeg leser om i lokalhistorien ofte IKKE har sånne navn, og har man stedsnavn-etternavn er det veldig lett å skjønne hvor man kommer fra! Det er ikke helt lett å skjønne hvem og hvorfra familien Nilsen 150 år tilbake var – på kirkegården!

Neida, Erik jeg forstod det du sa i aller beste mening og du har jo rett.:-)

rundt omkring (26 bilder)

 

Bildesamlingen (1202 bilder)

 
Annonse

Nye bilder